Meny
I vår meny vill vi vara småländskt lokalpatriotiska. Därför lagar vi all mat från grunden, med närproducerade råvaror som i så stor utsträckning som möjligt är tagna direkt från producenten. På vår meny kan du hitta dina favoriträtter, men vi låter dig även upptäcka nya smakkombinationer.
Så varmt välkommen till Restaurang Brygghuset – här känns passionen för det vi skapar ända ut på gaffeln och ner i glaset du dricker ur.
Snacks
Chilinötter. 45:-
Friterad grönkål med riven parmesan. 45:-
Oliver. 65:-
Valenciamandlar. 65:-
Abborretaco.
Pankopanerad friterad abborre från Åsunden, hemgjord
vetetortilla, syrad kålsallad, koriander, fermenterad
vitlöksmajonnäs och chilisås.
95:-
Delibricka för två personer.
Tre sorters skivad chark, två sorters ost, marmelad, grillad
surdeg, fröknäcke, vispat smör och frukt.
295:-
Är ni fler? 129:-pp
Hummus på gulärt.
Sotad gurka, labneh, sotad steklök, krispiga kikärtor och
örter.
85:-
Korean fried chicken.
Krispig friterad kyckling serveras med rostad vitlökskräm,
Brygghusets hotsauce och frissé.
75:-
Förrätter
Brygghusets kantarelltoast.
Gratinerad krämig kantarelltoast på smörstekt levainbröd,
smaksatt med selleri, vitlök och citron.
149:-
Carpaccio på lax.
Kokos, chili, lime och citrongräs, serveras med
dillkomprimerad gurka, forellrom, korndoppad broccoli,
sojamajonnäs smaksatt med sesam och yuzu samt krispiga nudlar.
149:-
Pommes Anna.
Serveras med syrad grädde, sikrom, rödlök och dill.
165:-
Råbiff.
80g malt innanlår med Karljohansvampmajonnäs, ostronskivling,
råmarinerad selleri, vasslepicklad lök, lagrad prästost och
friterad grönkål.
159:-
Saltbakad beta.
Picklade betor serveras med tahini på rostade pumpafrön,
honung och rostad hasselnötskonfektyr, friterad kål, inlagda
fläderbär och getostskum.
129:-
Varmrätter
Brygghusets salsiccia.
Stomp på potatis smaksatt med krondillssyrad kål och
confiterad griskind, serveras med variation på kål från Korka
kvarn samt fläsk och ramslökbuljong.
215:-
Brygghusets smashburgare.
2 x 75g Smashburgare på nötkött med briochebröd, stekt
brännvinsost, klassisk hamburgardressing, lök, krispsallad och
pommes.
209:-
Hängmörad ryggbiff.
Smashed potato med sotad lök, riven parmesan, friterad lök,
örtsky samt kapris- och dragonsmör. Sidesallad på rotselleri,
äpple, frissé, senapsvinägrett.
379:-
Pumparisotto.
Variation på pumpa, riven parmesan, gremoulata, smörstekta
kantareller och svartkål.
249:-
Schnitzel.
Pankopanerad fläskschnitzel med rödvinssky, gröna ärtor,
citron, kapris och dragonsmör. Serveras med pommes.
239:-
Välj till sauce bearnaise 20:-
Stekt ankbröst.
Honung- och pepparbakad palsternacka, pumpa, ängssyra, inlagda
senapsfrön, vinägersky och ramslökskapris. Serveras med
potatispuré och riven tryffel.
345:-
Torsk.
Grillad pancetta, äppelsirap och gräslök serveras med glacerad
majrova och vinägerstekt brysselkål samt variation på
rotselleri och dragonvelouté.
329:-
Dessert
Kaffegodis.
1st 30:-
3st för 75:-
Kvällens glass/sorbet. 69:-
Blåbärsmousse.
Blåbärsmousse med citronkräm och sötsyrlig blåbärsgelé,
serveras med karamellganache, hibiskusmaräng samt krispig
sockerkaka och harsyra.
135:-
Ljummen äppelkompott.
Ljummen äppelkompott med karamelliserat havre och rostad vit
choklad, serveras med älgörtskum samt sorbet på grönt äpple
och citronverbena.
119:-
Nyponsoppa.
Nyponsoppa med mandelkaka och italiensk maräng, serveras med
havtorn, mandelbiskvi och vaniljglass.
125:-
Vid allergi, fråga gärna personalen så hjälper vi dig.
VECKA 39
Måndag
Kyckling med kokos, chili, limeblad
och citrongräs. Serveras med ris,
koriander och lime.
Tisdag
Raggmunk med stekt fläsk, lingon och
skirat smör.
Onsdag
Pannbiff med stekt lök, rårörda lingon
och sky, serveras med potatispuré,
pressgurka och persilja.
Torsdag
Fläskfilé med pepparsås, rostad potatis
och vitlöksbrässerad svamp och
brytbönor.
Fredag
Grillad karré med potatisgratäng, rostad
vitlök och-örtsky. Serveras vinägerstekt
kål och rökt sidfläsk.
Brownie med karamelliserad
mjölkchokladmousse
Veckans burgare
Smashburgare med guacamole, mojo rojo och
cheddar. Serveras med silverlök, krispsallad och
kryddpommes.
145:-
Veckans vegetariska
Svamprisotto med citron, selleri, riven parmesan,
salsa verde och senapsört
129:-
Veckans fisk
Torsk med potatispuré smaksatt med rökt
makrill, citron och gräslök. Serveras med gröna
ärtor, dill och brynt smör.
129:-
DAGENS LUNCH 129 :-
Pensionärspris 99:-
Inkl. salladsbuffé, bröd, dryck, kaffe & kaka
kl. 11.30–14.00